Čtvrtek, 18 července, 2024
Home Bydlení Velikost a dispozice bytu neumožnily vznik nové místnosti, vše vyřešil praktický spací box

Velikost a dispozice bytu neumožnily vznik nové místnosti, vše vyřešil praktický spací box

by svet zeny

Liberec máme moc rádi. Jedna polovina našeho ministudia v něm dokonce strávila kus života. Město v horách obklopené krásnou přírodou má své jedinečné kouzlo. I naše klientka toto kouzlo objevila a zvolila si Liberec za svůj domov. V novém developerském projektu si vybrala byt s velkou terasou a výhledem na symbol Liberce – vysílač Ještěd.

Byt o rozloze 75 m2 měl od developera navrženou dispozici 3+kk. Klientka si však přála, aby oba její synové mohli mít vlastní pokoj a aby i ona měla svůj prostor k soukromí. Velikost bytu a rozmístění oken a vstupních dveří neumožnily vznik plnohodnotné samostatné místnosti.
Vytvořili jsme proto spací kout (box) jednoduše oddělený od prostoru obývacího pokoje nábytkovou sestavou s kuchyňskou linkou a vestavěnými skříněmi. Kout je koncipován tak, aby se dal v budoucnu využívat jako plnohodnotnou součást obývacího pokoje.

Chodba bytu s vestavěnými designovými béžovými skříněmi
Architekti si pohráli s atypickými detaily konstrukce polic, vinotéky a nábytkových madel v kuchyni a vstupní hale. Zdroj: Mgr. art Filip Györe

Když se synové majitelky osamostatní a uvolní své pokoje, bude toto místo sloužit jako odpočinková zóna nebo pracovna. Sledování filmů (ve vestavěné skříni je příprava na audiovizuální techniku) nebo relax při oblíbené knížce na měkoučkém vlněném koberci bude majitelce každý závidět.

Dřevěný spací box s kuchyní ve středu bytu
Architekti vytvořili spací kout (box) jednoduše oddělený od prostoru obývacího pokoje nábytkovou sestavou s kuchyňskou linkou a vestavěnými skříněmi. Zdroj: Mgr. art Filip Györe

Při návrhu tohoto interiéru jsme se inspirovali krásnou přírodou, která je pro Liberec typická. Paletu zemitých barev béžové (podlahová stěrka), černé (baterie, vypínače, svítidla) a teplé šedé (lamináty) doplňuje dřevo v barvě mléčné čokolády.

Dřevěný spací box ve středu bytu
Mírně asijský šmrnc dodávají interiéru posuvné dveře s textilní výplní oddělující spací kout. Zdroj: Mgr. art Filip Györe

Do každého projektu, který se přehoupne do fáze přípravy realizační dokumentace, se snažíme vnést nějaký specifický prvek, který jej činí jedinečným. V případě tohoto interiéru jsme si pohráli s atypickými detaily konstrukce polic, vinotéky a nábytkových madel v kuchyni a vstupní hale.

Přečtěte si také
Rekonstrukce elegantního interiéru mladé ženy s citem pro design a umění
Mírně asijský šmrnc dodávají interiéru posuvné dveře s textilní výplní oddělující spací kout.

Úprava dispozice 3+KK > 4+KK (požadavek nahrazen řešením s „boxem“), kompletní návrh interiéru, materiálové a barevné řešení, návrh atypického nábytku, výběr typového nábytku, návrh osvětlení.

Autoři interiéru: Ing. arch. Jiří Nosek, Ing. arch. Alena Valová

Velikost: 75 m2

Realizace: 2021

Další články autora

Objektiv 24 je nezávislý magazín. Nepodléháme žádným politickým ani ekonomickým tlakům a naším cílem je informovat vás objektivně a pravdivě.

@ od roku 2008 – vytváříme weby a publikujeme Komerční články